SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Una vall de Coll de Nargó tindrà xarxa elèctrica per primera vegada el 2022

Deu masies de Sallent, on van començar el projecte d'electrificació el 2011

Obres d’instal·lació de les torres elèctriques el 2011.

Obres d’instal·lació de les torres elèctriques el 2011.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La desena de masies de la vall de Sallent, al municipi de Coll de Nargó i en què viuen al voltant de 25 veïns (encara que al cens en figuren 33), tindran llum a començaments del 2022.

Aquest és una de les últimes valls habitades del Pirineu que encara no disposen d’un servei tan bàsic com la xarxa elèctrica i on els seus veïns es proveeixen ara amb plaques fotovoltaiques. La instal·lació de les primeres torres per electrificar la vall va començar l’any 2011, fa deu anys, i durant tot aquest temps la falta de subvencions i problemes burocràtics han obligat a posposar l’arribada de la llum.

L’ajuntament té ara en exposició pública l’últim projecte modificat, que sortirà a licitació en les properes setmanes.

Els treballs s’allargaran cinc mesos i la llum hauria d’arribar a començaments de l’any vinent, segons fonts municipals. Després de les primeres fases per instal·lar diversos trams de mitjana i baixa tensió, l’empresa que guanyi el concurs s’encarregarà de finalitzar l’obra amb quatre trams de línies de baixa tensió i una part de mitjana tensió.

Les obres inclouen la instal·lació de transformadors, suports i cablatge. Suposen una inversió de 149.981 euros (IVA inclòs), que assumirà l’ajuntament. L’arribada de la llum haurà suposat en total més d’un milió d’euros.

Els veïns van fer una aportació econòmica per accedir a la llum (7.000 euros per masia) el 2011, quan van instal·lar les torres i els primers transformadors. L’ajuntament ha qualificat el projecte en diverses ocasions de “faraònic”: ha suposat la instal·lació d’una línia de mitjana tensió de 12 quilòmetres i la col·locació de 122 torres, algunes de modificades per preservar diversos trencalossos. L’ajuntament espera que veïns s’animin a reconstruir algunes de les masies abandonades.

tracking