SEGRE

GUIA

Una tirolina d’Ordesa intentarà batre el rècord del món de velocitat

Una experiència "adrenalínica" que es prolonga al llarg dels aproximadament 1 minut i 20 segons

Una tirolina d'Ordesa intentarà batre el rècord del món de velocitat

Una tirolina d'Ordesa intentarà batre el rècord del món de velocitatUn profesional paracaidista ataviado con un t

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un professional paracaigudista abillat amb un vestit de mínima resistència a l’aire i proveït d’un paracaigudes de frenada provarà d’aconseguir que la Tirolina d’Ordesa-Pirineo, inaugurada el passat 16 de març, pugui acreditar el rècord del món de velocitat en el seu àmbit.

Aquesta és la il·lusió de l’empresari altaragonès de la zona Jorge Rabal, promotor d’una iniciativa de lleure i turística que ja ha atret a més de 2.500 persones fins l’entorn del Parc Nacional d’Ordesa i Monte Perdido malgrat les restriccions contra la covid-19 en vigor en el moment de la inauguració.

Una experiència, explica l’empresari en declaracions a Efe, que els turistes, a qui se’ls dona la possibilitat de sentir que estan volant al llarg de dos mil metres de recorregut, han valorat a les xarxes amb les millors qualificacions de satisfacció.

L’afany de Rabal de tirar endavant el projecte contra vent i marea malgrat totes les dificultats que va trobar o se li van presentar ha cristal·litzat en una tirolina única que compta amb tots els vímets per fer-se amb el rècord del món de velocitat i acreditar-lo a través d’una agència de qualificació especialitzada.

"Des que va començar aquest projecte -destaca- es va voler fer una cosa molt potent que pogués mostrar d’especial que és aquesta tirolina, per la qual cosa ens vam posar a mirar entre les més importants del món, primer a Sud-àfrica i després a Puerto Rico i els Emirats Àrabs".

Malgrat que les característiques orogràfiques del terreny feien impossible que la tirolina d’Ordesa fos la més llarga del món, la seua gran inclinació va portar a l’empresari a analitzar la possibilitat de batre el rècord del món, actualment en poder d’una instal·lació a Itàlia que assegura haver assolit els 172 quilòmetres/hora, encara que sense acreditar-lo a través d’una agència qualificadora.

Fins al moment, la tirolina d’Ordesa assoleix, en condicions normals, els 156 quilòmetres hora, una velocitat que va superar fa uns dies el mateix empresari, encara que sense assolir el registre italià.

Tanmateix, Rabal es mostra convençut que el paracaigudista que realitzarà la prova, en un programa d’acció que començarà la tarda del proper 22 de juny i es prolongarà al llarg de tota la jornada del dia 23, el segon dia més llarg de l’any, podrà depassar "sense dificultat" el rècord que acrediti a la seua tirolina com la més ràpida del món.

L’empresari, per a qui aquesta experiència pot impulsar l’interès de potencials aficionats, creu que la tirolina d’Ordesa ofereix una "experiència única" des del moment en què els clients munten en un vehicle tot terreny que els eleva fins un mirador privilegiat sobre Monte Perdido.

Una experiència "adrenalínica" que es prolonga al llarg dels aproximadament 1 minut i 20 segons de durada del vol, a velocitats d’entre 130 a 160 quilòmetres a l’hora de mitja, però que es prolonga com vivencia molt temps més enllà, afegeix l’empresari.

"És un ocell, és un avió, no, però tampoc no és Supermán", poden dir els qui observen travessar el cel a tota velocitat, sobre els frondosos boscos de l’entorn d’Ordesa, a tots els que es converteixen en aprenents de superheroi, encara que només sigui per espai de poc més d’un minut".

tracking