SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnada per una informació que va difondre una tercera persona des del seu mail

Una mestra no va tancar la sessió i algú va usar el compte per compartir un document amb dades privades amb tot el personal d’un col·legi a nivell de Catalunya || Haurà d’indemnitzar amb més de 6.800 €

Vista general de la seu de l’Audiència Provincial de Lleida, al Canyeret.

Vista general de la seu de l’Audiència Provincial de Lleida, al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat una docent a indemnitzar una companya amb més de 6.800 euros perquè algú va utilitzar el seu compte de correu electrònic per compartir un document amb informació privada amb tot el personal dels col·legis de les Dominiques de Catalunya (Fedac).

El tribunal considera que la professora va cometre una negligència per omissió al no tancar la seua sessió de correu electrònic i augmenta la quantitat a pagar a una de les perjudicades, que en primera instància es va estimar en 2.000 euros i l’Audiència eleva a més de 6.800 euros, més els interessos acumulats en tres anys i mig. La sentència, que no és ferma, pot ser recorreguda davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

L’Audiència culpa la docent per no tancar la sessió del seu email, que va utilitzar una tercera persona

La resolució de l’Audiència, que estima en part un recurs de la demandant, assenyala que els fets van ocórrer el gener del 2014, quan la demandada va utilitzar un ordinador del col·legi Fundació Dominiques Anunciata Pere Coll de Lleida per accedir al seu correu electrònic corporatiu, sense tancar la sessió una vegada havia finalitzat. En un moment donat, una tercera persona va utilitzar aquesta sessió per reexpedir un correu electrònic enviat pel director del centre als membres de la junta directiva amb dades personals de tot el professorat. S’hi adjuntava un document amb una llista de cinc docents que anaven a veure afectats els seus contractes per l’extinció dels cursos de Batxillerat al col·legi. Un informe dels Mossos d’Esquadra constata que el mail es va reexpedir des del compte de la demandada, encara que descarten que ho fes ella perquè en aquell moment estava fent classe. Tanmateix, l’Audiència consideren que és culpable d’una falta de diligència per omissió al no tancar el compte. El tribunal eleva la indemnització a més de 6.800 euros pels danys morals i psicològics causats a la demandada.

La sentència recorda que la llei estableix el deure de “custòdia” L’Audiència recorda que la docent ara condemnada està subjecta a la llei de protecció de dades i que havia de guardar la custòdia de documents amb informació privada d’altres persones. Segons el tribunal, la normativa estableix el dret al secret, que concerneix no només el responsable del fitxer, en aquest cas el director del col·legi, sinó tots els que intervinguin en qualsevol fase del tractament de les dades de caràcter personal. “Estan obligats al secret professional respecte a aquests i a haver de guardar-los”, diu la normativa, segons la sentència. En aquest sentit, l’Audiència considera que la demandada va incórrer en omissió per la “distracció” de no tancar la seua sessió de correu i “va posar en perill” la intimitat de la demandada, que reclamava més de 12.200 euros d’indemnització.

tracking