SEGRE

POLÈMICA CORRUPCIÓ

Cifuentes denuncia “irregularitats” en la gestió d'Esperanza Aguirre

Al Campus de la Justícia, les obres del qual van ascendir fins als 130 milions d’euros || Un jutge admet a tràmit la querella contra els periodistes del ‘diario.es’

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, durant el ple celebrat ahir.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, durant el ple celebrat ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip de la presidenta de Madrid, Cristina Cifuentes, va traslladar ahir a la Fiscalia General de l’Estat una denúncia on s’assenyalen presumptes irregularitats en la gestió del projecte del Campus de la Justícia, en època d’Esperanza Aguirre com a presidenta de la comunitat, les obres del qual van ascendir fins als 130 milions d’euros. En principi, aquesta querella respon a un dictamen de l’Advocacia General, encarregat per la comunitat de Madrid, sobre el projecte dissenyat per l’Executiu d’Aguirre per concentrar a Valdebebas tots els organismes judicials.

Al dictamen es recullen diversos incompliments detectats de “forma sistemàtica” respecte a les normes de contractació pública i comptabilitat. El conseller de Presidència i Justícia, Ángel Garrido, va defensar que no hi ha relació amb el fet que aquesta remissió coincideixi amb la polèmica sobre el màster de Cifuentes. Segons Garrido, l’Executiu no actua “amb interessos partidistes” sinó que eleven les coses quan han de fer-ho. Des dels partits de l’oposició “es van sorprendre” que enmig de l’“embolic” pel màster, el Govern regional presentés aquesta denúncia davant de la Fiscalia. La portaveu del PSOE, Mercedes Gallizo, va criticar que el Govern només s’hagi mogut quan els mitjans de comunicació han evidenciat el que ja se sabia des de fa anys i va considerar el moment triat de “molt sorprenent”. El portaveu de Podem, Eduardo Gutiérrez, va retreure l’actitud “cançonera i reticent” de l’Executiu de Cifuentes i va afirmar que es tracta d’“una cortina de fum” o d’una “venjança entre famílies del PP”. La portaveu de Ciutadans, Susana Solís, va ressaltar la “passivitat total” del Govern regional per investigar un cas “tan evident” i va assenyalar que és necessari que “es tornin els diners”.

En un altre ordre de coses, el jutjat d’instrucció número 29 de Madrid va admetre ahir a tràmit la querella presentada per Cifuentes contra els periodistes del diario.es, Ignacio Escolar i Raquel Ejerique, que van treure a la llum les irregularitats sobre el seu màster. El magistrat els investiga per “la il·lícita obtenció de documents acadèmics personals”, emparats per la llei de protecció de dades.

tracking